Skär dem i tunna skivor och lägg i en kastrull tillsammans med saffran och vit sirap. Jag gjorde receptet med 3 dl socker, blev mycket gott men för löst
Lägg dem tillsammans med citronen, vattnet och kanelstängerna i en kastrull och koka till de blir mjuka men inte för mosiga för det skall vara äpplebitar kvar
Mät upp vattnet och häll i kastrull, lägg i det rivna citronskalet och äpplen skurna i bitar. Låt koka i ca 30 minuter, äpplena skall vara helt sönderkokta
konserveringsmedel. Marmelad från Provence5 stora syrliga äpplen (ej för mogna)250 gr torkade aprikoser¾ liter vatten1 liter socker1 dl skållad och skalad mandelSkala och kärna ur äpplena och skär dem och aprikoserna i små bitar
Ingredienser Portioner. 5 dl 500 g äpple t ex Aroma 1 1/2 dl ljus sirap 2 dl vatten saft från 1/2 citron 200 g syltsocker 1 tsk malen kardemumma Lägg till i inköpslistan
Första jobbveckan efter semestern är nu avklarad och det känns skönt med helg och lite ledighet. Men eftersom jag tycker väldigt bra om mitt jobb så känns det inspirerande att ha en höst fullproppad med spännande projekt och uppgifter framför mig
Kommentar Äppelmarmelad. 25 Nov. 17. 56. Äppelmarmelad. 0kommentarer. Nu har det blivit ett litet uppehåll här på bloggen igen och det beror dels på att jag inte kommit åt bilderna på min dator och då är det svårt att göra inlägg
Den här äppelmarmeladen har funnits med i min familj sen jag var liten. Äppelmarmelad. Hon färgade moset med grön karamellfärg och doppade kuberna i socker innan de las på en bricka att torka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.