En härlig bok med äpplets historia, äppelsorter, släktskap och många härliga recept. Hittade ett recept på Äppelbröd som gick väldigt snabbt och lätt all slänga ihop
En kemisk reaktion i köket som jag aldrig varit med om tidigare. Äppelbröd1 limpa2 dl havregryn5 dl mjöl (jag använde rågsikt)1 dl linfrön1 dl solrosfrön2 tsk bikarbonat4 dl filmjölk1 skalat, urkärnat och tärnat äpple3 msk honung1/2 tsk saltBlanda samman alla ingredienser
Skär katrinplommonen/russin i smala strimlor och det urkärnade äpplet med skal i pyttesmå tärningar. Det kan vara bra med ett tillklippt bakpapper i botten på formen
Glutenfritt fiberrikt bröd med äpple som passar perfekt att baka nu på hösten. Den härliga doften av äppelpaj som sprider sig i köket under gräddningen är ett extra plus med att baka det här goda brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.