För ett tag sedan fick jag en bok från Kiviks musteri. Från äppelljus till appletinis. En härlig bok med äpplets historia, äppelsorter, släktskap och många härliga recept
"Mitt kök" heter en av bilagorna som Expressen/Kvällsposten ger ut varje vecka. Den säljs onsdag till fredag och jag kan naturligtvis inte låta bli att köpa den
Detta äppelbrödet är så gott och dessutom enkelt att göra. Har du äppel som ligger i fruktskålen och börjar se tråkiga ut, riv dom och blanda ner i bröddegen
Det ursprungliga receptet på dessa mjuka, saftiga och goda långjästa råglimpor kommer från en bok som heter 'Kakor, bröd & tårtor', skriven av Anna-Maria Lautmann
Ett riktigt gott och stort surdegsbröd. Det här brödet är jättesmidigt att baka när man jobbar och inte har tid och lust att hålla på med bakning på morgonen
Smula jästen i en degbunke. Häll i vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och olja. Skär katrinplommonen/russin i smala strimlor och det urkärnade äpplet med skal i pyttesmå tärningar
Blanda alla ingredienser till degen i en stor bunke. Knåda degen smidig antingen för hand eller helst i maskin 10 20 minuter, låt sen jäsa under fuktig bakduk 2,53 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.