Åh vad jag är förtjust i denna bananpannkaka som man snabbt fixar ihop med bara banan och ägg. Ett helt underbart frukost- och mellanmålsalternativ som är lätt att variera med olika typer av tillbehör och eventuella smaksättningar
Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
Mördeg. Arbeta ihop degen först smulig sedan snabbt till en deg i maskin eller för hand. Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar
Igår hade jag ju över familjen och närmaste släkten på en liten födelsedagsbrunch. Så trevligt. Jag har ju haft lite fullt upp och varenda helg har varit fullbokad med aktiviteter så nu tog jag vara på denna röda dag mitt i veckan och bjöd in till ett lite annorlunda födelsedagsfika
Tänkte dela med mig av ett väl beprövat recept på goda, saftiga och givetvis glutenfria kanelbullar. Vad som är lite extra bra med jusr detta recept är att de bara ska jäsa en gång och det är på plåten när de är utbakade
Vi älskar att äta vego här hemma och älskar ännu mer när vardagsmaten inte tar lång tid. Alla i familjen älskar det och jag älskar att serveringsmöjligheterna är oändliga
Jag hade några skalade råa potatisar kvar sedan potatisgratängen kvällen innan. De revs snabbt och fick bli små miniröstis att servera till stekta ägg och rökt lax tillsammans med stekt tomat, sallad och citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.