Receptet är hämtat från tidningen Allt o mat men med lite modifiering från mig. Receptet på kakan skulle servera till en oxfilé, men när man med en fin älgbiff och en underbart god rödvinsky till blev det bättre än bäst
Igår blev det experiment i köket tillsammans med Göran. Hans idé var att vi skulle fylla biffar med bacon… så det gjorde vi… och det blev mycket lyckat
Älgbiff. Till det goda köttet gjorde jag ett kryddsmör och ugnsrostade småpotatisar med timjan. Älgbiff. Köttet kryddade jag med salt och svartpeppar och stekte några minuter på varje sida i en het panna i smör och rapsolja
Min version är med älg färs istället,just förr att det e säsong nu och jag tror att den jordiga karaktären i kryddorna jag använder passar bra med älgens vilt smak
Älgbiffen åkte med andra ord ut ur frysen och tinades på diskbänken. Beslutet att vända biffarna i grillpannan och servera dem medium/rare var därför lätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.