Älg

Älg

  • 8 Recept
Flamberad Älgfilé

Flamberad Älgfilé

/Mattias Flamberad Älgfilé. 600 gr Älgfilé2 st Schalottenlök0,5 dl Cognac3 dl gräddeSalt & PepparSmörSkär filén i cm-tjocka skivor, salta och peppra runt om. 600 gr Älgfilé
Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kalops 750 gram högrev 300 gram morötter 4 st gul lök(ar) 15 st kryddpepparkorn 0,5 tsk salt 1 st vitpeppar , från kvarn el

Messmörssås

Fräs löken lätt i en kastrull. Tillsätt gin, vatten, kalvfond och soja och låt det koka ihop. ett par minuter

Älgbiff med kantarellhollandaise

Banka ut biffarna till 1 cm tjocklek. Låt dem vila i kylen. Fräs kantareller och lök tills löken är genomskinlig

När är köttet klart?

Älgstek. Älgfilé. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart
Älgfilépanna

Älgfilépanna

Putsa filén och skär i lämpliga bitar. Skala löken och klyfta den. Skala morot och skär i slantar, dela tomaterna