Hetta upp äggröran försiktigt på mycket svag värme och rör hela tiden mot botten med en trägaffel. Klipp gärna över lite persilja eller klippt gräslök och servera omedelbartmed bacon eller prinskorv och tomat
Att passa på att göra färskostmedan ramslöken står i backen är ett måste för mig. Det man gör är att värma upp filmjölken och gräddfilen i en kastrull tillsammans med en nypa salt/valfri krydda och därefter sila den genom en silduk, en halvgles bomullsväv i ett durkslag fungerar utmärkt
Ägg är den popularaste livsmedel inte bara med avseende på LCHf. Omelett är det kanske mest popularaste maträtt till frukost inte minst äggröramed spenat och soltorkade tomater
Jag tycker att en äggröra ska vara krämig, lätt saltad och serveras med knaperstekta bacon. Smält smöret på medelstark värme i en liten stekpanna, häll i äggblandningen
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Krydda varje med örtsalt och sen väljer du valfri smaksättning. Färskost gjord på turkisk yoghurt. Med en slickepott samlar du ihop osten till en någorlunda rund form (det är kladdigt och pilligt så du måste vara händig) lägg yoghurt klumpen direkt på persiljan och försök att rulla den i örterna
Vispa ihop ägg med grädde och riven Västerbottensost. Smaka av med salt och peppar. Sänk till medeltemperatur och rör om hela tiden tills äggröran börjat bli till en grynig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.