Baka till jul. Glutenfria pepparkakor. 2 december, 2015 Matmamman Lämna en kommentar. Det här receptet har jag fått av en god vän som är glutenallergiker
Jag har varit ute på ganska många pw´s senaste tiden, och något med det bästa med långa promenader är att man får tid för sig själv, man hinner rensa huvudet, tänka på gamla minnen, fundera ut nya mål och planer
Receptet är baserat på Teffmjöl, ett etiopiskt naturligt glutenfritt sädesslag (en sorts gräs) som har varit ett av mina främst använda mjöler i skafferiet den senaste tiden
Lovade publicera det här receptet, nu vart det mycket improviserande vid baket så blir nog inte 100% exakt men ni får ha lite ”känsla” för hur degen ska kännas när ni matar den med glutenfritt mjöl så det blir lagom
Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept. Perfekt frasiga våfflor som smakar precis som våfflor ska smaka
Glutenfritt surdegsbröd med soltorkade tomater och timjan. För första gången i mitt liv har jag bakat glutenfritt surdegsbröd på egengjord surdegsgrund
Jag har fått önskemål om att göra bakverk utan vetemjöl och eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer
Lycka. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar. För alla som ätit eller provat att baka glutenfria bullar vet nog om hur svårt det kan vara att få tag i ett bra komplement till de vanliga kanelbullarna men äntligen