10-20 st svartvinbärsblad och körsbärslöv 1 knippe krondill eller 1-2 krukor dill. 10-20 st svartvinbärsblad och körsbärslöv. 11 knippe krondill eller 1-2 krukor dill
Först kokade jag sylt på bären. Använde saften ur dem och det som blev över kokade jag chutney på. Skölj bären, klipp av "tofsarna" och häll dem i en kastrull med vattnet
I tisdags eftermiddag plockade vi jordgubbar i regn på Hillsta gård utanför Västerljung i Sörmland. Där kan man ocksåsjälvplockapotatisoch köpa en massa fina grönsaker i den lilla gårdsbutiken
av Moster. Det har blivit något av en tradition att hitta en "marmeladsyltig" favorit varje sommar. I år var det utan tvekan den här persikomarmeladen med vitt vin
En söt och riktigt smaskig sylt. Sockret kan minskas. Jag använde min bakmaskin idag och då är det bara att hälla i allt och trycka på program sylt och dryga timmen senare är allt klart
Fick en massa vindruvor av min far så jag gjorde bland annat denna saft. Jag rensade vindruvorna, la dem i en kastrull, tillsatte lite vatten och lät dem koka upp
Saft av syrénblommor måste ju bli en riktigt parfymig historia. Åh nej, absolut inte. Förra året plockade jag i alla fall blommor med intentioner att göra saft av dem
kokande vatten och kyl genast ner plommonengenom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonengenom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)