Ättiksgurka
britt-marieliljeberg
britt-marieliljeberg

Ättiksgurka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kg västeråsgurka
  • 6 dl ättika
  • 12-13 dl socker
  • 2 l vatten
  • pepparrot
  • 2 påsar gult senapsfrö
  • dillkronor

Beskrivning

    Rör 2 l vatten med en tekopp salt tills saltet smält. Häll detta över de skivade gurkorna. låt stå över natten.
    Häll av saltvattnet.
    Slå på det kokta ättiksvattnet. Låt stå över natten.
    Koka på nytt upp ättiksvattnet och slå det över gurkorna i väl rengjorda burkar. varva med dillkronor (3 st) och pepparrotskivor (3 st). + senapsfrö. förslut med lock. förvaras i svalen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.