500 g kycklinglårfilé. 1 msk kycklingfond. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklinglårfilé 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk torkad oregano 4 skivor parmaskinka 2 dl Arla® vispgrädde 2 msk balsamvinäger 1 msk kycklingfond 2 pressade vitlöksklyftor 150 g sockerärter 200 g cocktailtomater ½ dl plockad färsk oregano
Bryn kycklingen på båda sidor i smör och olja på hög värme, salta och peppra. Lägg i kycklingbrösten och låt koka i såsen tills en innertemperatur av 65 grader uppnåtts. Låt vila ca 30 minuter och tranchera därefter kycklingen mot fibrerna. 400 g kycklingbröst. Kyckling400 g kycklingbröst salt peppar smör olja
Forma till runda köttbullar. Häll ut mjölet på en tallrik och rulla runt köttbullarna i mjölet. 500 g köttfärs, gärna blandfärs men nöt går också bra. 1 dl vetemjöl att rulla köttbullarna i
Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt salt och peppar smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0
13 st köttbuljongtärningar. 5 l vatten 3 st köttbuljongtärningar 2 tsk fransk senap 1 tsk timjan 2. 1Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna
Forma rullen till en krans (om du vill, du kan ha en rak köttfärslimpa om du föredrar det). Den är färdig när köttsaften är genomskinlig, ett bra mått eftersom tiden kan variera beroende på olika faktorer som ugn och form
Lägg över svampen i pannan med kyckling. 4 kycklingfileérca 200 g färska champinjoner2 schalottenlökar3-4 msk kycklingfond100 g ädelost4 dl grädde1 msk kinesisk sojasalt, pepparDela kycklingen i mindre bitar och stek i lite smör. 4 kycklingfileér. 3-4 msk kycklingfond