Tommys traditionella dillkött
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g kalvhögrev
  • 13 morötter
  • 10,5 purjolök
  • 150 g dill
  • 12 lagerblad
  • 13 dl grädde
  • 10,5 dl ättika (12 %)
  • 10,75 dl socker
  • 11 tsk dillfrön
  • 15 vitpepparkorn
  • 1 maizenaredning
  • 1 salt
  • 1800 g kalvhögrev 3 morötter 0,5 purjolök 50 g dill 2 lagerblad 3 dl grädde 0,5 dl ättika (12 %) 0,75 dl socker 1 tsk dillfrön 5 vitpepparkorn maizenaredning saltSkär köttet i 2x2 cm tärningar. Lägg i köttet i en kastrull och häll i vatten så att det täcker. Koka i 2 min och skumma av skummet som lägger sig på ytan. Skär morötter och purjolök i 3 cm tjocka skivor och tillsätt i kastrullen. Lägg i lagerblad, dillfrön och vitpepparkorn. Låt koka på låg värme i ca 2 h. Låt inte koka tort utan tillsätt vatten så att det hela tiden
  • täcker köttet. Koka tills köttet är mört och faller sönder. Tillsätt grädden, koka upp. Smaka av med socker
  • och ättika. Lite i taget till önskad smak. Red av med majzena-redning. Hacka dillen och lägg i kastrullen. Servera köttet med kokt potatis

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.