1800 g
kalvhögrev 3 morötter 0,5 purjolök 50 g dill 2 lagerblad 3 dl grädde 0,5 dl ättika (12 %) 0,75 dl socker 1 tsk dillfrön 5 vitpepparkorn maizenaredning saltSkär köttet i 2x2 cm tärningar. Lägg i köttet i en kastrull och häll i vatten så att det täcker. Koka i 2 min och skumma av skummet som lägger sig på ytan. Skär morötter och purjolök i 3 cm tjocka skivor och tillsätt i kastrullen. Lägg i lagerblad, dillfrön och vitpepparkorn. Låt koka på låg värme i ca 2 h. Låt inte koka tort utan tillsätt vatten så att det hela tiden
täcker köttet. Koka tills köttet är mört och faller sönder. Tillsätt grädden, koka upp. Smaka av med socker
och ättika. Lite i taget till önskad smak. Red av med majzena-redning. Hacka dillen och lägg i kastrullen. Servera köttet med kokt potatis
Dillkött är en av mina absoluta favoriter från den svenska köket. Oftast när man läser recept på dillkött så rekommenderas det att man kokar upp en dillreduktion
Det ena avlöser det andra och det är dags att börja planera för nyårsfirandet. Den juliga headern har byts ut till en med nyårstema och länkarna i listen till höger innehåller nu lite smått och gott blandat för nyårsfirandet
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 purjolök 1 klyfta vitkål (à 300 g) 1 msk olja 500 g köttfärs 3 msk soja 3 msk balsamvinäger 2 msk råsocker peppar ev salt Till servering potatis rårörda lingon bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Vad sägs om att hela middagen blir färdig på samma gång. Här ligger potatisen och blir färdig i såsen, så du behöver inte ställa dig och skala potatis när du kommer hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.