Nöt / Lamm

Nöt / Lamm

Saltbakad lammstek

Saltbakad lammstek

1 lammstek (på 1,5-2 kg) några vitlöksklyftor 2-3 kg grovt salt. 1 lammstek (på 1,5-2 kg) några vitlöksklyftor 2-3 kg grovt salt
Piccata Milanese

Piccata Milanese

Kalv600 g kalvytterfilé vetemjöl ägg skorpsmulor smör rapsolja parmesanost. 1Tomatsås2 burk konserverade tomater (Mutti Pommodore à filetti) 1 hel gul lök, hackad 1 msk tomatpasta 1 krm basilika 1 krm peppar 1 krm salt 1 krm oregano parmesanost 4 dl långkornigt ris 1 msk salt, till riset röd mangoldsallad
Långkokt lammlägg med jordärtskockspuré

Långkokt lammlägg med jordärtskockspuré

Lammlägg1 kg lammlägg (1 kg kött, räkna ej vikt ben) 200 g paprika, mixad 3 tomater 3 gula lökar 5 klyfta vitlök 75 cl rött vin (Cabernet sauvignon) 2 morötter 1 kycklingbuljongtärning 1 köttbuljongtärning rosmarin malen spiskummin oregano 2 lagerblad
Marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng

Marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskfilé(er) , (600-700g) 2 klyfta(or) vitlök , (2-3) 1 st potatisgratäng 0 cocktailtomater Marinad 2 msk rapsolja 1 msk balsamvinäger 1 msk soja , Kikkoman 1 st vitlöksklyfta(or) 1 msk sweet chilisås 1 msk honung 1 tsk salt 1 krm peppar Köp receptet
Helstekt oxfilé

Helstekt oxfilé

Tiden i ugnen varierar kraftigt beroende på storlek/tjocklek på köttet men räkna med 1-1. Vid 52 grader är köttet rött (jag skulle säga "medium/rare") men absolut inte rått
Marinerad grillad biff

Marinerad grillad biff

600 gram biff. 4 st skivor á 150 gram av oxfilé, ryggbiff, rostas, rostbiff, fransyska, lövbiff eller innanlår
Gryta på lamm

Gryta på lamm

ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Stekt älginnanlår med blandsvamp

Stekt älginnanlår med blandsvamp

4 Kryddpulver 4 enbär 5 svartpepparkorn 1 stjärnanis 1 msk hackad färsk rosmarin Älginnanlår 600 g älginnanlår 1 tsk salt aluminiumfolie Blandsvamp 1 paket tärnat bacon (à 140 g) 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 400 g blandad färsk svamp smör Vinägrett 1 dl rapsolja 1/2 dl balsamvinäger 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar Till servering 2 dl blandad sallad t ex ärtskott, mâche- och mangoldsallad Lägg till i inköpslistan
Örtglaserad lammstek

Örtglaserad lammstek

Lammstek1. lammstek på ben, 2,5-3,5 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Snitta steken ett par gånger, gnid in kryddorna och bryn den runt om i smör
Söndagsgryta med fläskfilé och massa gott

Söndagsgryta med fläskfilé och massa gott

Nu ska ni få receptet på en riktigt god gryta med fläskfilé och en massa annat gott, passar perfekt att bjuda på imorgon för att avsluta helgen på bästa sätt
Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano

Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano

4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Rullader med svampfyllning

Rullader med svampfyllning

8 lövbiffar. 1salt. 1peppar. 11 gul lök, finhackad (stor). 1100 g champinjon, hackade. 14 tomater, skållade och skalade
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

800 g oxfilé, 200 g/pers. Oxfilé800 g oxfilé, 200 g/pers 3-4 msk smör, till stekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

800 g lammstek benfri. 1800 g lammstek benfri 1 citron 4 klyftor vitlök 0,5 msk olivolja salt svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin (eller en kvist färsk) 3 dl köttbuljong 1 bit kålrot 1 bit rotselleri 2 morötterTvätta och torka citronen
Turkisk biffgryta med pitabröd

Turkisk biffgryta med pitabröd

Skär köttet i tärningar. Skala och hacka tomaterna i tärningar. Hacka lök, paprika och sivri. Hetta upp olivolja i en stekpanna