1 Fyllning:1
gul lök, finhackad (stor) 100 g champinjon, hackade 4 tomater, skållade och skalade 1 tsk körvel 1 krm timjan
1 Sås:2
dl buljong 1 dl grädde 1-2 tsk kinesisk soja 1 tsk ljus dijonsenap arrowrot, och vatten persilja, hackadFräs lök och svamp i matfett tills vätskan kokat in. Lägg i tomater och kryddor och koka i 10 minuter. Platta ut köttet och fördela fyllningen över biffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna väl runt om och lägg dem i en gryta. Häll i buljongen och låt grytan småkoka cirka 45 minuter. Ta upp rulladerna. Späd skyn med grädde och smaka av med soja och senap. Red med lite arrowrot utrört i vatten. Strö över persilja. Servera med gelé eller lingon.
4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformen ordentligt med potatis (potatisen säckar ihop sig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
Krydda med salt, paprikapulver och svartpeppar. Späd med mjölken under tiden, när såsen tjocknar till. Strö över salt och svartpeppar och bryn med smör i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.