Vilt

Vilt

Färsbiffar med viltsmak

Färsbiffar med viltsmak

Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till biffarna. Forma ca 8 biffar. Stek dem i lite matfett, ca 4-5 minuter på varje sida
Älggryta med mörkt öl

Älggryta med mörkt öl

Tärna köttet. Strimla baconet. Skala och klyfta löken. Bryn kött, bacon och lök i omgångar i en stekpanna med 2 msk smör
Långtidsbakad vildsvinsstek

Långtidsbakad vildsvinsstek

1 msk viltfond. Bryn köttbiten runtom i smör. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan. Skala och hacka lök och vitlök, tärna moroten och strimla sellerin
Älgfärsbiffar med ädelost

Älgfärsbiffar med ädelost

Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs
Älggryta

Älggryta

Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter. Låt den puttra i ca 40 min
Marinerad älggryta

Marinerad älggryta

Skär köttet i 3–4 centimeterstora tärningar och lägg dem i en stor fryspåse. Tillsätt sherry, enbär, svartpeppar och timjan
Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Blanda havregryn, potatismjöl och grädde i en skål och låt svälla 10 minuter. Tillsätt färs, lökpulver, persillade, salt, peppar, fond och ägg och arbeta ihop till en smidig färs
Mustig gryta med älg och öl

Mustig gryta med älg och öl

Tina köttet om det är fryst. Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en stekgryta
Älgstek med bacon

Älgstek med bacon

1 Putsa älgsteken och torka av den med hushållspapper. 2 Blanda olivolja, rödvin, vitlök, enbär och örtkryddor till marinad