Vilt

Vilt

  • 22 Recept
Höstig älggryta

Höstig älggryta

500 g grytbitar av älg 3 schalottenlökar salt peppar 3,5 dl vatten 8 enbär 1,5 msk viltfond 3 dl grädde 1 msk soja 3-4 msk lingon 1,5 dl torkade trattkantareller majsstärkelse
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

En värmande god viltgryta är riktig, lyxig höstmat utan krusiduller. Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken
Glaserat ankbröst med svamp och svartrötter

Glaserat ankbröst med svamp och svartrötter

Putsa bort senor från köttsidan på ankan, men behåll fettet. Salta och peppra på köttsidan. Stek i het panna på ankans feta sida till en gyllene färg, vänd och stek lite lätt på köttsidan, tillsätt en klick smör
Älggryta

Älggryta

Bryn grytbitarna tillsammans med den hackade löken. Tillsätt vatten,buljongen och skivade morötter. Låt den puttra i ca 40 min
Älg Bolognese

Älg Bolognese

Oftast blir det Viltmästarskav men senast köpte jag Älgskav. Jag brukar alltid ha ett paket med skav i frysen
Äntligen Älg!

Äntligen Älg!

2 dl vatten + svamp eller vilt-fond/buljong. Älgfärsbiffar med trattkantarellsås. Äntligen älg. Ja, jag har väntat så på att få äta älgfärsbiffar och nu äntligen fick jag tag på älgfärs
Älggryta Bourguignonne

Älggryta Bourguignonne

Vilt i en bourguignonne-gryta när den är som bäst. Receptet är inspirerat av ”Mannerströms Viltkokbok
Älgstek och hasselbackspotatis

Älgstek och hasselbackspotatis

Lyxmiddag. Behöver inte säga så mycket mer. Recept. Älgstek (steksnöre). Smör till bryna. Salt, peppar, ev lite rosmarin
Saftig älgstek

Saftig älgstek

En perfekt älgstek, rosa-röd över hela snittytan. Självklart kan man köra den längre om man vill ha köttet mer välstekt
Tjälknöl

Tjälknöl

Ingredienser 1,5 kg älgstek , fryst & benfri, alt
Tjälknöl på vilt

Tjälknöl på vilt

1,5 kg fryst benfritt viltkött (älg eller hjort). Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och sätt det i nedre delen av ugnen på 75 grader
Tjälknöl av älgstek

Tjälknöl av älgstek

Nu, några år senare har jag ätit diverse viltmat, styckat, malt hundratals kilogram köttfärs och sist men absolut inte minst – njutit
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

Ingredienser Portioner. 8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Rostbiff på innanlår av älg

Rostbiff på innanlår av älg

Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap