Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky. Ingredienser för 4-6 personer1-1,2 kg Rådjurs innerfile150 g kantareller6 st medelstora potatisar2 st ägg50 g riven ost6 st morötter, skalade och i skurna på längden i halvor400 g strimlad rödkål1½ liter rödvin100 g smör2 msk färsk skuren timjansalt och peppar
Efter två timmar i ugen var den lilla godingen klar. Hjortstek tillagad i lergryta med gräddig sås. Gnugga steken rikligt med flingsalt, timjan, peppar och paprikapulver
Snabba ryck. Ringde vårdcentralen igår och har fått en tid hos sjukgymnast klockan 8 idag. Nu ska vi se om jag kan få hjälp att bena ut om det är karpaltunneln som spökar
Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma. Lägg pastan i en stor form och häll fläskfiléskivorna, såsen och tomaterna över pastan
Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen. 2,5 dl matlagningsgrädde. 2,5 dl matlagningsgrädde
Blanda ihop tandooripasta med grädde i en påse. Marinera kycklingen minst i 30 min. Lägg kycklingen och marinaden i en lergryta (Går bra med gratängform med lock)
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. 4 st tomater. 2 msk tomatpure
Täck med tomater, svamp, halv purjo i bitar, vinet, 6 krossade vitlöksklyftor, paprika i bitar, vispgrädde, 2 buljongtärningar och några kvistar färsk salvia eller timjan. 800 g krossade tomater. 5 msk matfett
Lägg lergrytan och locket i blöt i vatten minst 30 min. Blanda saffran, salt och båda pepparsorterna. Strö blandningen runt hela kycklingen och lite inuti
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Blev väldigt saftigt och gott. 1 stor kyckling i 8 bitar1 tsk salt1 rågad tsk citronpeppar1 tsk söndersmulad dragon eller oregano1 liten pressad vitlöksklyfta2-3 msk pressad citronTunt strimlat skal av 1/2 citron8 små gula skalade lökar1 inte för stor morot i smala stavar1 liten palsternacka i skivor eller bitarLägg lergrytan med sitt lock i blöt i rikligt med kallt vatten ca 30 minuter