Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Förbered lergrytan, lägg den i blöt om det behövs. Hacka kålrot, morot, pumpa, lök och vitlök. Lägg majoriteten av frukt och grönsaker i botten på lergrytan
Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Lägg sedan ner kycklingeni en lergrytatillsammans med purjolök, morötter och champinjoner. Lägg kycklingeni en plastpåse och häll över marinaden, se till att att hela kycklingen får marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.