godis

godis

  • 34 Recept
Elsas Jul - Fudge med lakritssalt

Elsas Jul - Fudge med lakritssalt

300 gr mörk choklad. 1 brk sötad kondenserad mjölk. 30 gr smör. Lakritssalt. Smält chokladen i den kondenserade mjölken på spisen
Fikonmarmelad - Recept

Fikonmarmelad - Recept

Blötlägg fikon i vatten i en skål i 10 minuter. Gnugga sedan bort skalet och dela fikonen i mindre bitar
Fransk nougat

Fransk nougat

Sätt på ugnen på 150 grader. Koka socker, honung, glykos och vatten i en kastrull tills sockerlagen når en temperatur på 148 grader
Hot mocka

Hot mocka

Blanda kakao och socker, och häll på kaffet. Rör om så att kakaon löses upp. Tillsätt mjölken och rör i vaniljsockret
Daimfudge

Daimfudge

Smarriga bitar med knaprig daim. Inte tokiga alls. Receptet hittade jag hos Linda. Hon använde dock endast mörk choklad men jag tog hälften mörk och hälften mjölkchoklad för det var vad jag hade hemma
Chokladbollstårta

Chokladbollstårta

1. Börja med chokladbollssmeten. Mixa de torra ingredienserna till ett fint pulver i en matberedare. 2. Tillsätt smör och kaffe och mixa till en smet
Hemgjord jordgubbspurésirap

Hemgjord jordgubbspurésirap

Jag ÄLSKAR jordgubbar. Detta påhitt fick jag som idé under dagen idag. Om ungefär 1,5 vecka ska jag och en vän kocka en finare middag och till dessert blir det en jordgubbsfromage
Randiga maränger

Randiga maränger

Vanliga franska maränger är lite av en akilleshäl för mig. Så fort jag försöker göra en mindre sats så misslyckas jag nästan alltid och smeten blir rinnig och helt omöjligt att spritsa fint
Ingefära: håll dig frisk godis

Ingefära: håll dig frisk godis

Här kan du läsa mer om den otroliga ingefäran Kanderad ingefära, sött starkt och nyttigtGe bort lite håll dig frisk godis =)Ingefära 400-500gSocker 1 dl + 2-3 dl4 dl vattenSkala ingefäran och skär den i tunna skivor
Skumkokosrutor

Skumkokosrutor

Passar fint som godis, tiilltug eller liknande, men kanske inte är jättemättande. Jag hittade ett så spännande recept på sukrins hemsida som påminner lite om sådana där skumkokosbollar eller typ skumraketer
Gelé godis med hallonsmak

Gelé godis med hallonsmak

Doppa/rulla godisarna i strösocker. Detta är lite pilligt men värt allt pyssel för smaken är något helt annat en köpta geléhallon och alla som fått smaka har älskat dem
Mangoremmar

Mangoremmar

Sätt ugnen på 50 grader, varmluft. Tina mango i mikrovågsugn eller i rumstemperatur. Mixa till en slät puré i en mixer eller med en stavmixer
Härliga hallonremmar

Härliga hallonremmar

Mixa alla ingredienser till en slät smet och bred ut smeten på teflex (bakplåtspapper som man kan använda flera gånger)
Päron, Lakrits, Blåbärs-Remmar!

Päron, Lakrits, Blåbärs-Remmar!

Nya Remmar. Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Riktigt fin kombination. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
MAKALÖST GODA MARÄNGER

MAKALÖST GODA MARÄNGER

Jag ska vara ärlig, jag brukar strunta i att stänga marängpåsen för att få marängerna att bli sådär härligt sega i mitten
Polkafluff med krisp

Polkafluff med krisp

Rör om tills godisarna smält. Det blir VAB för mig idag. Alfreds munsår visade sig vara svinkoppor. Så kan det gå