2,75 dl
strösocker 1 dl flytande honung 1 dl glykossirap 1 dl vatten 2 st små äggvitor 0,5 dl strösocker 100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk) 130 g skållad sötmandel 130 g skalade hasselnötter Florsocker, att pudra med
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Åh va dom är goda och enkla att göra. Många av er kommer säkert känna igen receptet, det är nämligen samma recept som mina mycket omtyckta kokossnöbollar
Snabba snickersrutor. De här goda snickersrutorna gör du i ett nafs och slipper använda ugnen. Super smarriga och perfekta till fikabordet, kalas/bjudningar eller rent av när man vill göra något gott som snabbt blir färdigt
Hacka chokladen fint och smält tillsammans med kokosfettet över ett vattenbad. Rör i lakritsgranulat. Fyll en liten kanna för att lättare fylla små aluminiumformar och låt chokladen stelna
Gjorde bountybollar igår och de blev så goda. -), har sett detta recept i många andra bloggar och vet egentligen inte vart receptet kommer från första början, men himla mumsiga är de iallafall
I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Jag har sneglat lääänge på recept för att göra fransknougat och förra helgen blev det av. Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter
Vänd sedan i dem i nougaten. Häll nougaten på ett bakplutaspapper pudrat med florsocker. Pudra på florsocker på nougaten och lägg ett bakplåtspapper på och kavla ut nougaten till önskad tjocklek
ÄNTLIGEN har jag testat att göra egen fransknougat. Sjukt lyckad blev den också, nougaten. ja, precis sådan konsistens som på fransknougat man kan köpa i butik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.