11 st fiskbuljongtärning. 11 st gul lök 2 st morötter 1 msk smör eller margarin 1 st citron skal och pressad saft 2 dl vatten 1 st fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 msk maizena redning salt peppar 400 g laxfilé 2 dl ärter 0
800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar. 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0
Jag provade att kombinera lax och bacon i helgen och det visade sig bli riktigt gott. Ugnsbakade grönsaker är aldrig fel, så det fick det bli som tillbehör
Heta upp olivolja i en wokpanna. Skiva rödlöken och lägg i woken, låt fräsa en stund. Ha i Sambal och häll i Thai Chili Såsen och pressa i en vitlöksklyfta, låt puttra en stund
Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Lägg ost och kräftor på fisken. Häll det över fisken. 500 g torsk eller annan vit fisk, i portionsbitar. Fisk 500 g torsk eller annan vit fisk, i portionsbitar
Vilket väder vi har. Helt underbart. Kan det inte bara få fortsätta så här nu…. När det är så här vårligt ute så ändrar jag matstil lite, till lite mer buffétänk
Med inspiration härifrån, tillreddes dessa fräscha fina fiskbiffar. Tonfisken, den är dock ett måste. Tonfiskbiffar2 burkar tonfisk i vatten2 salladslökar1 liten rödlökskal och saft av 1/2 lime2 tsk chipotlepasta, starkmassor av färska kryddor2 ägg1 msk vetemjölsaltpepparGör så härHäll av vattnet från tonfisken och blanda med lök, lime och övriga kryddor. 2 burkar tonfisk i vatten
Lägg fisken på grönsakerna. Fiskens omega 3-fettsyror har många goda effekter, de skyddar våra hjärtan, håller våra hjärnor alerta och kan lindra inflammatoriska sjukdomar, därför är det bra att försöka äta fisk flera gånger i veckan. Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/ makrillen på smörgåsen eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3. 1 fiskbuljongtärning. Tillaga fisken i ugn i 225 grader i ca 15 minuter. 1 fiskbuljongtärning