Laxgryta med räkor
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 12 st morötter
  • 11 msk smör
  • 11 st citron
  • 12 dl vatten
  • 11 st fiskbuljongtärning
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 msk maizena
  • 1 salt
  • 1400 g laxfilé
  • 12 dl ärter
  • 10.5 dl hackad dill
  • 1150 g skalade räkor
  • 1 potatis
  • 1 sallad
  • 11 st gul lök 2 st morötter 1 msk smör eller margarin 1 st citron skal och pressad saft 2 dl vatten 1 st fiskbuljongtärning 2 dl vispgrädde 1 msk maizena redning salt peppar 400 g laxfilé 2 dl ärter 0.5 dl hackad dill 150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt Servera med: potatis kokt salladSkala och hacka löken fint. Skala och strimla morötterna. Fräs lök och morötter i en stor gryta med smör.
  • 1 Skala av det gula skalet på citronen med potatisskalare. Tillsätt citronskal, citronsaft, vatten och buljongtärning till grytan och koka upp. Tillsätt grädden och koka i 5 minuter. Red av och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Skär laxen i tärningar. Tillsätt lax och ärter och låt sjuda, ca 5 minuter, tills laxen är klar. Rör i dill och skalade räkor. Servera med potatis och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.