1 kg högrev1 morot1 palsternacka1 gul lök1 purjolök3 lagerblad3 dl rödvin (el matlagningsvin) Vatten Lite färsk timjanSalt, vitpeppar Sätt ugnen på 90 grader
Ur min bok. “Paleo – Naturlig mat & livsstil”. Foto. Peo Quick. Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den
Gös är en riktigt fin matfisk och även fantastiskt kul att fånga. Denna gös fångade jag i Dalälven och lagade till enligt nedan vilket var fantastiskt gott och rekommenderas varmt
här är en soppa för den som är sugen på något annorlunda. den smakar verkligen mustig höstsoppa. -) fungerar både som huvudrätt med en god smörgås till eller som en liten förrätt i en middag med sydländskt tema
Ännu kan jag skörda gröna blad av olika slag och kryddväxter på balkongen. Några få frostnätter har vi haft, men de har inte varit kallare än att det räckt att täcka de mer känsliga plantorna med ett lakan
Blanda alla ingredienser utom sesamfrön och purjolök. Låt köttet marinera i 2–6 timmar. Hetta upp en wok eller stekpanna med lite olja och stek hastigt köttet på hög värme
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Lättlagad vegetarisk svamprätt som tar sin lilla tid, men det är helt klart värt det. Det går bra att byta ut riset mot arborioris och då ska koktiden halveras till cirka 15-20 minuter