Stek på dessa med krossad vitlök och smör, så att de får en stekyta. Jordärtskockorna är verkligen superekologiska och närproducerade så det skriker om det, då vi fick dessa av Simos mamma, från hennes skörd på tomten – så goda
Riv i limezest och smaka av med salt och peppar. Jag vet faktiskt inte var jag fick idéen till den här öppna lasagnen, men en dag fanns den där i huvudet och jag var tvungen att testa den
Blanda surdegen med resten avingredienserna. flingsalt och svartpeppar. hyvlad parmesanost. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmedparmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Avsluta med smör, riven parmesanoch salta efter smak. Häll av lagen från tomaterna och blanda samman tomater, torkade oliver och strimlad libbsticka i en skål med olivoljan
När riset blivit lite mer genomskinligt stänker du på medvitt vin och låter ånga upp. Rör ner smör, riven parmesan, citroncest och sky ifrån kycklingen (ger en heeelt underbar rund och djup smak) tillsammans med de grönaärtorna
Mixa samman med en stavmixer kikärtor, paprika och majs i en bunke. Jag kände för vegetariskt, så idag blev vegetariska biffar till middag med stekt halloumi, broccoli och bladspenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.