I helgen testade jag att göra receptet själv då vi hade gäster. Det här är ett enkelt recept på kyckling i ugn som jag lärde mig av min svärmor när vi var i Irak
Det här receptet påhel kyckling smaksatt med citron och vitlök har jag lärt mig i Marocko. Den blir väldigt saftig och smakrik, speciellt om den får marinera länge
På polska heter den här rätten Fasolka po bretońsku och som sagt går att hitta i hela Polen, men inte på restauranger utan snarare på ölbarer och enklare krogar
Man ska inte ha för bråttom utan steka hela tiden på medelvärme. Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.