Ca 15 tekakor. 1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt. 2. Blanda torrjäst med hälften av mjölet och salt i en bunke / bakmaskin och häll därefter i den fingervarma degvätskan och sirap där i
Cirka 3 litet saft. 1. Skär rabarbern (med skal) i ca 1-2 cm stora bitar. Koka tillsammans med vattnet i en stor kastrull i 15 minuter, utan att röra om
1. Häll surdegskulturen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om ordentligt. 2. Blanda ner salt och rågmjöl. Arbeta i dinkelmjöl så att degen släpper bunkens kant
Dag 1. Se till att burken som du ska ha surdegen i är väl rengjord. I stället för att använda diskmedel kan du sterilisera burken i en varm ugn i några minuter (150 grader i ca 15 minuter)
1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en djup ugnsplåt. 2. Dela tomaterna och klyfta eventuellt bort den gröna tomatskrutten och fyll plåten med tomaterna så att öppningarna står uppåt
1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en djup ugnsplåt. 2. Dela tomaterna och klyfta eventuellt bort den gröna tomatskrutten och fyll plåten med tomaterna så att öppningarna står uppåt