Fläderblomssaft
Matilda
Matilda

Fläderblomssaft

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 40 klasar fläderblommor
  • 4 stycken ekologiska citroner (citroner med tunt skal)
  • 1 styck vaniljstång
  • 2 liter vatten
  • 1,5 kg strösocker

Beskrivning

    1. Skölj fläderblommorna i vatten och lägg i en kastrull. Skölj och skiva citronerna och lägg i kastrullen. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, lägg i både kärnor och stången i vattnet. Häll över kallt vatten och låt stå och dra under lock i 48 timmar.

    2. Sila bort blommorna och citronen genom en finmaskig sil i en bunke. Lägg sedan en ren kökshandduk i silen och sila tillbaka blomvattnet i grytan igen så du får en helt klar vätska.

    3. Tillsätt sockret och koka upp. Låt puttra i minst 5 minuter eller tills saften blir simmig. Ju mer du kokar ned den desto mer koncentrerad blir saften. När saften blir skummig på ytan tar du en sked och skedar bort det.

    4. Låt sedan saften svalna i grytan och höll upp på glasburkar, frys in.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.