Tekakor
Matilda
Matilda

Tekakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 5 dl havremjölk
  • 1 pkt torrjäst
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 10- 12 dl vetemjöl special

Beskrivning

    Ca 15 tekakor.

    1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
    2. Blanda torrjäst med hälften av mjölet och salt i en bunke / bakmaskin och häll därefter i den fingervarma degvätskan och sirap där i. Häll i resten mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
    3. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
    4. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. 5. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
    6. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.