Kalljästa frallor
Matilda
Matilda

Kalljästa frallor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl special (420 g)
  • 5 dl rågsikt/grahamsmjöl (270 g)
  • 1 msk torrjäst
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 6 dl ljummet vatten (570 ml)

Beskrivning

    Receptet blir ca 12-14 frallor

    1. Blanda alla ingredienser i en rymlig skål. Rör runt med en slev och försök att få bort klumparna så gott det går. Täck skålen och ställ in i kylen över natten (cirka 10 timmar).

    2. Stjälp varsamt ut degen på ett mjölat bord och pudra över vetemjöl. Skär upp degen i cirka 12-14 bitar och lägg de på en plåt.

    3. Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen stå ute i rumstemperatur tills ugnen blivit varm. Skjutsa in de i mitten av ugnen och låt stå i cirka 20 min, eller tills bröden fått en fin yta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.