1200 gr smörVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker. 1Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm. 1Hyvla tunna smörskivormed hjälp av en osthyvel över smeten och strö till sist pärlsocker över. 1Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader, kontrollera med provsticka. 1En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde
Mördeg90 g florsocker [2 dl] 270 g vetemjöl [4,5 dl] 180 g smör 55 g ägg [1]. Frangipane200 g saltat smör, rumstempererat 200 g strösocker 2 ägg 200 g mandelmjöl ca 1 dl blåbär (svenska, går även bra att utesluta) 10-12 plommon (jubieumsplommon)
4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Tillsätt det bryntasmöret lite i taget och blanda runt, sist blandar du i ett ägg och äggula i taget och blanda till en fin och slät smet
Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, bryntsmör och rikligt med pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.