Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen. 4 dl kokos. 14 ägg. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. 1Häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt in formen i mitten av ugnen i 15–20 minuter
½ dl kokosflingor. Vispa de rumsvarma smöret och farinsockret med en elvisp tills de blir poröst. Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna tills den får färg
Blanda ner och vispa ner vetemjöl, mjölk, kokosflingor och bakpulver. Bred ut kokossmeten i formen. Servera kokoskakan som den är eller med lätt vispad grädde samt färska bär som jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär
Mycket tack vare att degen innehåller äggulor och att degen görs med en fördeg. Riv Mandelmassan och rör ihop med bittermandel och äggvitor till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.