Gör denna inte i förväg då rabarberns blöter upp degen. Gör helst på färska rabarber då frysta vattnar sig (går att göra på frysta men ta då bort överflödig vätska innan du lägger ner i formen)
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Fördelen med att grilla är att man sitter ute och äter
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmed knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Vispa grädden och servera rabarberpajenmed vispad grädde. Tillsätt smöret och finfördela det till en smulig deg för hand med fingrarna, med en gaffel eller med elvisp
Det lät gott då det var ett täcke över rabarbern med mandelmjöl och smör. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
En annan favorit är rabarberpajmed jordgubbar och lite vit choklad täckt av ett knäckigt täcke. Recept på rabarberpaj finns det närmre en miljon känns det som
Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp pajformen med rabarberna, sockra och strö över kanel. Serveras med hemmagjord vaniljsås, vaniljglass, eller vaniljvisp
Kommentarer
manuela-2
Gör 1,5 sats deg (tryck med fingrar). 8 min längre i ugnen (på 100graderna)
manuela-2
Gör denna inte i förväg då rabarberns blöter upp degen. Gör helst på färska rabarber då frysta vattnar sig (går att göra på frysta men ta då bort överflödig vätska innan du lägger ner i formen)
manuela-2
Ta bara liiite ingefära eller ingen alls
Logga in eller Registrera för att kommentera.