I helgen har jag bakat ett knådfritt surdegsbröd efter ett recept som jag länge tänkt prova. Brödet kallas "grand blanc" och är perfekt att baka under en dag när man vill ha tid med annat också - i mitt fall hann jag både njuta av det vackra marsvädret, tremilen i Lahtis och förbereda middagen
Lördag 10 januari 2015. Här är er biljett för att få följa med på en kulinarisk resa till nordligare breddgrader där stormen Egon (som nu är riktigt upprörd utanför våra fönster) inte kan slå klorna i oss
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Fiskgryta med saffran. 2016-12-07, 16. 39. Här ska ni få något riktigt gott. Jag har länge varit sugen på en riktigt god och värmande fiskgryta och passade därför på att laga denna smarriga grytan efter jobbet idag
När jag var liten gjorde jag och pappa chokladpudding då och då som vardagsdessert. Ni vet pulvervarianten som man bara vispade ihop med mjölk och lämnade i kylen en halvtimme