-). En härligt saftig brownie med ett lager av seg marshmallov toppat med ett lager chokladcrisp. -). När det svalnat lite tillsätter du äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje
Vill du ha den riktigt kladdig grädda ca 12-13 minuter. Älskar man choklad som jag gör så kan det i princip aldrig bli förmycket av det goda på en och samma kaka
Efter alla misslyckade försök har jag faktiskt nästan gett upp hoppet om att någonsin kunna baka ett renodlat surdegsbröd, men envis som jag är så har jag ändå fortsatt att försöka
Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Det här brödet reste sig bra så det blir stora skivor. Vill man hellre grädda brödet på morgonen går det säkert bra att jäsa det tolv timmar till i kylskåpet
Iallafall betydligt bättre än de formfranskor och baguetter som man kan köpa här i Seoul. Då har jag gjort mitt första försök att baka surdegsbröd i stekpanna
Vad kul att ett smågrönt surdegsbröd kunde smaka så bra. Ett perfekt tillfälle att stressa av. Jag har under en tid gått och funderat på om det går att baka surdegsbröd med några andra nötter än valnötter
Det är egentligen inte ettsurdegsbröd utan ett långjäst vanligt bröd men det är en bra start. Fick frågan om jag inte kunde lägga upp ett lite enklare recept på bloggen som gick att göra på en dag utan för många olika moment
Jag känner mig riktigt nöjd med att ha hittat ett recept på ettknådfritt matbröd, för sist jag bakade matbröd med jäst stod jag nämligen och knådade mest hela dagen, tror jag
Täck bunken och låt degen jäsa i ca 30 - 40 minuter. Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
-) Ja, han har inte bara tagit över föräldraledigheten här hemma utan även brödbaket. Ställ in formen på gallret och släng i några isbitar eller ett glas kallt vatten i botten på ugnen (man kan välja att ha en ugnsplåt i botten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.