Alvin fick mersmak efter förra baktillfället. Så vi bakade faktiskt lite mer nyligen. Denna gång ville lillebror vara med och bestämma och då blev det en riktig klassiker
Glutenfria scones med chiasylt. 2016-02-26, 08. 31. Äntligen fredag, (igen. ). Hoppas ni alla får en härlig helg, själv ska jag åka skidor hela helgen lång
Underbara helgmorgnar. Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Det är något jag inte växt upp med utan gjort någon gång i hemkunskapen i skolan och testat en gång då jag minns att det gick åt helvete, haha
Jag brukar ge bort glutenfritt bröd ibland och det var barnet som tog emot det. Jag har tidigare prövat att byta ut Finax röda mix med vetestärkelse till Semper finmix som är naturligt glutenfritt men inte blivit så nöjd då, varken med smak eller konsistens då det blivit lite för torrt och smaklöst till smörgåstårta, det har även gästerna tyckt
Här är t ex ett glutenfritt recept signerat konditorn Mia Öhrn. Jag bakar inte så särskilt ofta matbröd med bakpulver, men någon gång emellanåt blir det ett undantag, i synnerhet om det ska gå snabbt
Se här… Brödet var så bra och fick så mycket positiv feddback från alla som baka det att receptet fick vara med i boken Baka glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och deserter
I det här knäcket har jag använt de härliga teffgrynen från daCarla som egentligen är avsedda för gröt, men som också gör sig alldeles utmärkt i matbröd
Ofta använder jag recept från Nillas kitchen och ibland gör jag om dem så att det passar mig bättre. Följande har jag testat tidigare enligt recept och den här gången blev det en variant på det
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Glutenfritt bröd – frallor. Långpannebröd glutenfritt. Godmorgon & glutenfritt bröd 1 pkt jäst. Ett av de absolut godaste bröden jag vet är detta glutenfria bröd som du bakar i långpanna