Man börjar med att baka några plåtar fröknäcke, dessa tar slut (snabbt pga supergoda) och då latar man sig och köper en förpackning glutenfria i affären
Det här danska rågbrödet med surdeg är ett saftigt bröd med mycket tuggmotstånd. Jag har tagit receptet från 'Matklubben', men det kommer från början från den danska gastronomen och skribenten Camilla Plum
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med glutenfrisurdeg. Orsaken till att jag bakar så extremt mycket just nu är delvis för att glutenfri bakning såklart intresserar mig, men det är också frågan om recept som ska komma med i min nya bok (om de blir bra)
Bakade ett mycket gott danskt rågbröd med öl igår, första gången jag bakar med öl och jag var rädd att brödet skulle smaka öl då jag absolut inte gillar öl, men brödet tog inte alls smak av ölet, himla mumsigt blev det i alla fall
Häromdagen testade jag ett nytt recept på ett danskt rågbröd. Det tar några dagar eftersom du behöver en surdeg men du kan köpa färdig surdeg på burk men det är väldigt enkelt att göra egen =)
Blev lite taggad att prova det här med surdeg efter att jag var på Mat för livet-mässan. Jag är alltså helt ny på det här och vet inte mycket alls om surdeg
Det har bakats rågbröd, frukostbröd, danskt rågbröd, rågbröd helt utan jäst samt frallor. Som om det inte vore nog har jag också startat surdegen till det glutenfria brödet nu
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Här är recept på Glutenfria frallor. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.