Risotto

Risotto

Risotto med svamp och ädelost
Höstig svamprisotto

Höstig svamprisotto

4 dl carnaroliris 200 g kantareller 100 g skogschampinjoner 10 g torkade trattkantareller 3 dl vitt vin 1,2 l hönsbuljong 1 schalottenlök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 100 g parmesanost, riven 50 g smör smör, till stekning salt peppar
Saffransdoftande skaldjursrisotto

Saffransdoftande skaldjursrisotto

1 gul lök 1 msk smör 3 dl avioriris 0,5 g saffran 1 kycklingbuljongtärning 7 dl vatten 4 tomater, stora 1 knippe dill 170 g kräftstjärt 150 g skalade räkor 1 krm vitpeppar 1 dl parmesanost, riven
Spenat & Svamprisotto!

Spenat & Svamprisotto!

Servera risotton med svampen. Du behöver. 1 liter vatten. 1 grönsaksbuljongtärning. 1 svampbuljongtärning. 1 rödlök
Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Tryffelrisotto med karljohansvamp och parmesanost

Ingredienser Risotto 30 gram torkad karljohansvamp 2 st Schalottenlök(ar) 2 klyfta(or) vitlök(ar) 1 msk olivolja 3 dl arborioris 3 dl vitt vin , torrt, valfritt 8 dl grönsaksbuljong 50 gram smör 100 gram parmesanost , färsk, riven 40 gram tryffel , färsk sommartryffel 1 salt 1 svartpeppar Köp receptet
Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Putsa och skär svampen i små bitar. Hacka löken. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg
Krämig saffransrisotto med räkor

Krämig saffransrisotto med räkor

4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Svamprisotto med Västerbottensost

Svamprisotto med Västerbottensost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 msk smör 2 st Schalottenlök(ar) , hackade 1 st vitlöksklyfta , hackad 4 dl risottoris 2 dl torrt vitt vin 0,5 dl kantarellfond 7 dl vatten 2 dl Västerbottensost , gärna Extra lagrad 350 gram blandad svamp , färsk 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 2 stjälk(ar) persilja , för garnering Köp receptet
Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

För mig var det risotto. Av någon okänd anledning hade jag intalat mig själv att risotto skulle vara svårlagat och i ärlighetens namn har jag inte ens tagit mig för att testa först än nu i lördags