Då har jag hittat den ultimata marinaden. Inte en droppe olja och ändå så gott. Häftigt att mixa ner persikohalvor men det ska erkännas att jag var lite skeptisk innan jag testade receptet men jag behövde verkligen inte vara orolig
Detta receptet går lika bra att göra med vanlig basilika. Thaibasilikan (horapa) har doft och smak av anis/lakrits vilket gör att den passar bättre till vissa rätter till exempel glass, smaksättning i majonnäs, toppa en god pasta och såklart till asiatisk mat
Så fint det blev. Funkar som present. Vårt rykte om att vi gillar att laga mat och odla har börjat sprida sig så till den grad att en kompis mamma skickade oss 4 st chiliplantor i somras som vi har vårdat ömt förstås
När vi var i Lund och hälsade på våra vänner Nisse och Tina för ett tag sedan hade de gjort två asiatiska såser som jag vanligtvis köper färdiga i affären
Kalla såser passar bra till och jag har förberett en limeaioli och en het chilisås som tillbehör. För att göra dessa såser behövs följande ingredienser