Vi skördade redan några som gröna när vi gjorde gröna plättar med mangold och chili förut, men nu har de flesta blivit mogna och röda och vi kände att det var läge att ta tillvara på chilin på något sätt, så vi bestämde oss för att testa att göra egen chilisås
No more sweetchilisås från affären, säger jag bara. Jag tror att jag har sagt det innan men det här året vill jag verkligen bli bättre på att laga asiatisk mat
Det blev mycket godare än köpt sweetchilisås, eller helt annorlunda - sötare i och med den goda honungssmaken och starkare, köpt sweetchilisås är mildare och mer "bulk" än smak i jämförelse
Låt sweetchilisåsen svalna helt och kontrollera sedan konsistensen. Vill man variera sig kan man smaksätta sweetchilisåsen med koriander eller apelsinskal
Lägg dessa i en ugnssäker form och peppra (svart och vit), salta och ta sedan fram en bunke och rör ihop grädden, sweetchilisåsen, vitpeppar, svartpeppar, salt, lite chili, paprikakrydda och riven västerbottenost
Tillsätt hälften av crème fraichen och hälften av sweetchilisåsen samt hälften av paprikapulvret. 12 dl sweetchilisås. 16 tortillabröd 400 g köttfärs 5 dl crème fraiche 2 dl sweetchilisås 2 msk paprikapulver Salt Vitpeppar Riven ostStek köttfärsen. Blanda resten av crème fraichen med resten av sweetchilisåsen (1dl) 1 msk paprikapulver, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.