1 mandelspån1.
Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda kryddor, bikarbonat och vatten. Rör ner blandningen i smöret.2. Arbeta in mjöl och mandelspån till en jämn deg. Forma två rullar, 3-4 cm tjocka, och svep in dem i plastfolie. Låt dem vila i kylskåp minst 8 timmar. Lägg eventuellt rullarna i frysen en stund.3. Skär den kalla degen i tunna skivor. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter i 200-225 grader tills de fått fin färg.
Vanliga pepparkakor i femtieleva former i all ära men personligen föredrar jag denna variant. De är lätta att baka och jag tycker mandeln gör dem godare
Skurnapepparkakor är lika goda om inte godare och doften i köket lika härlig. I år vill jag inte stå och kavla pepparkaksdeg, men ändå inte vara utan hembakta pepparkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.