1. Vispa ihop ägg, socker och vin i en rostfri bunke. 2. Sätt bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt till en tjock och luftig kräm
Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillagat (70° innertemperatur)
Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar
Det är klart på några minuter och passar utmärkt att använda som smaksättning och sötning i glass eller semi freddo, gott att blanda med lite naturellt mineralvatten eller som smaksättning i bakverk
Jag hade under fredagen gjort en Semifreddo och vi smakade alltså inte på den förrän igår. Lite småförkylda, Semifreddo att äta och Sagan om ringen att se på så blev gårdagskvällen riktigt mysig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.