Nötkött

Nötkött

Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Murkelsås. Låt de torkade murklorna ligga i blöt ca en timme. Koka dem sedan mjuka i ca 5 dl vatten, det tar ca 10-15 minuter
Porterstek med fänkålssallad

Porterstek med fänkålssallad

Det är inte så ofta som jag äter stek och med stek menar jag slottsstek, ”söndagsstek” eller just porterstek
Entrecôte Café de Paris

Entrecôte Café de Paris

250 g smör, mjukt. 12 msk finhackad schalottenlök. 130 g pimento, finhackad
Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Vitlöksgratinerad oxfilé – Coeur de filet provencale

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 700 gram oxfilé , mittbiten 1 kg potatis(ar) , tunt skivade 0 odefinierad rapsolja , till stekning 0 odefinierad smör 0 odefinierad salt 0 odefinierad peppar Vitlökssmör 75 gram smör 3 st vitlöksklyftor , pressad eller riven 2 msk persilja 10 droppe(ar) worcestershiresås Köp receptet
Per Morbergs Kalvfilé Oscar

Per Morbergs Kalvfilé Oscar

• Skala och hacka schalottenlöken till choronsåsen. Koka ihop lök, vinäger, peppar och persiljestjälkar tills hälften återstår
Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Tommy Myllymäki's Biff stroganoff

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Skomakarlåda - Närke

Skomakarlåda - Närke

Ingredienser Portioner. 4 1/2 paket bacon (à 140 g) 4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 150 g) 1 msk smör 1 dl rött vin 2 msk konc ox- eller kalvfond 2 msk hackad persilja Mos 800 g potatis 2 1/2 dl mjölk 2 msk smör 1 tsk salt 1 krm peppar Till servering kokta grönsaker t ex rödbetor, morötter och haricot verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Örtkryddad rostbiff med rödvinssås

Örtkryddad rostbiff med rödvinssås

Lägg köttet på ett fat och gnid in det med kryddor. Stick in en köttermometer. Sätt in fatet i den uppvärmda ugnen och stek köttet tills innertemperaturen är 60 grader
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Kavla ut smördegen tunt och tag ut runda bitar, så stora att de senare går att vika runt köttet
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

Vi skulle ha en dag hemma, sonen hade bestämt sig för att inte träna och behövde ingen skjuts. Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Lövbiff med ostkräm

Lövbiff med ostkräm

Ostkräm. Vispa ihop färskost, smör, limeskal, pressad vitlök och persilja. Krydda köttet med salt och peppar och stek i het stekpanna med smör och rapsolja någon minut per sida
Nötrullader med konjaksås

Nötrullader med konjaksås

Nötrullader går utmärkt att laga i förväg och bara värma på när gästerna kommer. De får en härligt mustig och pikant smak av konjaken
Rostbiff

Rostbiff

Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Fyllda Rullader med Gräddsås...

Fyllda Rullader med Gräddsås...

I helgen åkte vi till Dansjö Gård som ligger utanför Växjö. De producerar mjölk och andra mejeriprodukter samt säljer kött från den egna gården
Rullader – en favoriträtt

Rullader – en favoriträtt

Ibland faller vissa rätter ur minnet fast jag älskar dem så mycket. Har inte gjort rullader på år och dag och blev plötsligt sugen på det häromdagen när jag höll i ett paket skivad lövbiff