Entrecôte Café de Paris
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g smör, mjukt
  • 12 msk finhackad schalottenlök
  • 130 g pimento, finhackad
  • 12 vitlöksklyftor, finhackade
  • 11 msk kapris, hackad
  • 12 msk hackad persilja
  • 11 msk hackad dragon
  • 11 tsk citronsaft
  • 11 tsk worcestershiresås
  • 11 tsk dijonsenap
  • 1½ tsk curry
  • 1½ tsk gurkmeja
  • 1½ tsk paprikapulver
  • 11 krm kajennpeppar
  • 11 krm salt
  • 11 äggvita
  • 14 entrecôte
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, malen
  • 1 smör till stekning
  • 1 haricots verts
  • 1 flingsalt
  • 1 pommes frites eller klyftpotatis
  • 1 salladCafé de Paris: Vispa upp smöret med en elvisp.
  • 1 Blanda i alla kryddorna i smöret.
  • 1 Rengör visparna ordentligt. Vispa upp äggvitan. Vänd ner äggvitan i smöret och vispa tills allt blandat sig till ett fluffigt smör.
  • 1 Entrecôte: Sätt ugnen på 250–275 grader grill.
  • 1 Stek entrecôten i smör, salta och peppra.
  • 1 Lägg på en rejäl klick av smöret på varje entrecôte.
  • 1 Gratinera smöret i ugnen tills det har fått lite färg eller bränn ytan med en gasolbrännare.
  • 1 Servering: Servera entrecôten toppad med Café de Paris och varma haricots verts toppade med flingsalt. Det är även gott med pommes frites eller klyftpotatis och sallad till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.