En riktigt god hängmörad biff smakar bäst med enkla tillbehör som potatis, sallad och en god sås. Skär potatisen i klyftor och lägg i ugnsform ringla över lite olivolja, krydda med paprikapulver, salt och peppar, blanda ihop så att kryddorna fastnar runt om
Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiska biffarmed tzatziki ochklyftpotatis. Forma till biffaroch stek i olja, några minuter på varje sida ni får se när det är klart
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Smaka av med salt och peppar. Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Servera med ris och sallad. Blanda en sås av matyoghurt, hackad gurka och sweet chilisås och servera till
Smaka av med salt och peppar och ev mer chilisås beroende på hur starkt du vill ha det. 😉 Den här brukar jag variera med lite av varje, beroende på vad jag har hemma
Blanda ihop det med köttet och låt marinera över natten (iallafall minst tre timmar). I onsdags lade jag ut en bild på min middag på både instagran (@ensmakavkarin) och Facebook, precis som jag alltid gör när jag lagat något smarrigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.