En riktigt dansk söndagsstek - fläskstek med svålen kvar. Servera steken med stekt potatis och stekt brysselkål och en härlig sås gjord på skyn du får från steken
När man tänker på coq au vin blir det oftast en gryta med rött vin som påminner om boeuf bourguignon - en jättegod gryta, receptet finns här på bloggen
Helstekt rödspätta är en av mina favoriter. När man steker på benet finns all den goda smaken kvar. Här lyxar jag till det med Skagenröra och stenbitsrom på toppen
Sätt på potatisen. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Stek löken i smör på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt
Låt den malda eller rivna potatisen rinna av i en sil. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Det här är en fuskvariant - det ska vara kalvfärs. Såsen körde jag bara på känn men längst ned i inlägget finns en länk till en kanongod rosépeparsås - samt till potatisgratängen som jag gjorde i min Crock-Pot