Du behöver. 750 g. potatis. 2 ägg. 180 g. vetemjöl (3 dl). 4 dl. mjölk. 2-3 tsk salt. 250 g. bacon (2 pkt). 25 g. smör (lite av smöret smörjer du formen med)
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Spara stekflottet till smeten – det ger nämligen en fin smak till äggakakan. Arbeta hela tiden den stelnande smeten in mot mitten på pannan tills hela äggakakan har stelnat
Spara stekflottet till smeten – det ger nämligen en underbar smak till äggakakan. Arbeta hela tiden den stelnande smeten in i mitten på pannan tills hela äggakakan har stelnat
Idag bjuds det "äggakaka" här på bloggen. Inspirerad av det lyckade försöket med min laktos- och glutenfria ostkaka häromsistens, fick jag för mig att göra en äggakaka med smaksatt Keso
Eftersom jag är lite halvskåning sådär så gillar jag så klart äggakaka. Mina barn ÄLSKAR äggakaka. I dag föll kökslotten på Samuel och han blev överlycklig när det var äggakaka vi skulle göra, och jag måste erkänna att han var ganska duktig i dag, det mättes och skvättes så det stod härliga till = )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.