Pannbiff med inlagd gurka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 12 gula lökar
  • 11 ägg
  • 11 dl ströbröd
  • 11 dl mjölk
  • 11 dl matlagningsgrädde
  • 11 1/2 tsk soja
  • 11 msk kalvfond
  • 1 salt & peppar
  • 11-2 gula lökar
  • 11-2 tsk socker
  • 11/2 dl vatten
  • 11 tsk kalvfond
  • 11 slanggurka, cirka 200 g
  • 11/2 tsk salt
  • 11 dl matättika 3 % = (1 msk 24 % Perstorps ättika + 1 dl vatten)
  • 11 dl vatten
  • 12-3 msk socker
  • 11-2 msk hackad persiljaHacka ena löken och stek tills den blir genomskinlig. Riv den andra löken och blanda i köttfärsen.
  • 1 Lägg ströbröd, mjölk och grädde i en skål. Låt svälla något, blanda sedan i färsen. Krydda med lite soja, fond, salt samt svartpeppar. Tillsätt även den stekta löken.
  • 1 Forma en liten provbulle, stek och smaka av. När kryddningen är lagom stark, forma 4 stora pannbiffar eller 8 mindre.
  • 1 Stek i lite smör tills biffarna får en fin yta. Lägg sedan i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 150 grader cirka 15 minuter.
  • 1 Spara köttsaften i stekpannan. Skär 1-2 lökar i skivor och stek i köttsaften med lite smör. När skivorna fått fin färg, tillsätter du vatten och fond. Låt det koka ihop något. Används som skysås.
  • 1 Servera med kokt potatis och inlagd gurka.
  • 1 Skär gurkan i tunna skivor. Är gurkan besk, är det bäst att skala den först.
  • 1 Salta på gurkskivorna och låt vätska av något i ett durkslag.
  • 1 Blanda ättika, vatten och socker.
  • 1 Lägg gurkan i en skål. Häll över lagen och tillsätt hackad persilja.
  • 1 Salta eventuellt. Ställ i kylskåp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.