Dessa måste du testa. Dom är sköra, doftande, sunda och snygga. ) Häromdagen hjälpte dom mig att piffa lyxfrukost, då blev dom nämligen pyntade med egen skagenröra på räkor, rödlök, rom, creme fraiche och avokado
Det här med att rensa upp i frys och skafferi här hemma resulterar i oanade gottigheter. Man kan verkligen göra så mycket mer än vad man tror med mycket mindre än vad an anar
Det är så otroligt lätt att göra goda krämiga pastarätter utan att använda sig av komjölk. Den här med chili, vitlök och tiimjan blev riktigt riktigt god
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Sötpotatis. Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt
Detta är så himla gott. En libanesisk rätt som heter Moussaka, kallas även mnazale eller maghmour. En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen
Gör så här. Kryddpasta. Hacka vitlök, riv ingefära, finhacka chili och grovhacka koriander. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs alla ingredienserna (utom koriander) på försiktig värme i ca 5 min
Så var det fredag igen. Och om några timmar vankas det helg. En helg som jag verkligen ser framemot, vi har nämligen inga planer inbokade alls( förutom det vanliga med träning och så)
Ibland dröjer livet, ber som hemskt mycket om ursäkt. Här kommer ju de snabba energibollarna. Nu har jag gjort tredubbelsats till de här ovan, vääldigt mycket bollar
Ikväll ska vi ha MBT hos Johanna med tema Yotam Ottolenghi (. ) och jag längtar redan. Vi har ju lagat en hel del av hans recept den senaste tiden, bland annat den här vegetariska paellan som är så otroligt god
Det är sannerligen inte den snyggaste grönsaksgratängen i världen, men god är den. Min lasagne är inte heller så snygg, den heller, men både grönsaksgratängen och lasagnen har rejält med sås och det är då gratänger blir som godast, eller hur
Knäckig äppelkaka - Glutenfri. Här om dagen bjöd jag på fika här hemma. Glutenfri, jättegod äpplekaka med äpplen från trädgården och vaniljgrädde till det
Jag är väldigt förtjust i indisk mat, men det blir inte så ofta vi äter det. När vi gör det hemma så brukar jag köpa färdiga cooking-såser, men häromdagen hittade jag ett recept från Arla som jag provade
Stek sojabitarna lätt på varje sida i ca 10 minuter så de får lite färg. Blanda crème fraiche, sambal oelek, mangobitarna och fetaosten i en skål till en röra