Glutenfritt mjöl och bak

Glutenfritt mjöl och bak

Glutenfria gifflar

Glutenfria gifflar

Ta upp degen på mjölatbakbordoch dela den i två lika stora delar. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter
Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Glutenfria tekakor (bästa receptet!)

Blanda i mjöletoch arbeta till en deg. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper
Glutenfria lussekatter✨

Glutenfria lussekatter✨

Sen fika och njut. Smält 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min. Blanda sen i 1/2 burk kesella, 1/2dl ljus sirap, en nypa salt samt 1/2dl socker, 2pkt saffran för mycket smak och slutligen nästan ett helt paket(500g) av sempers finmix. Låt den jäsa under bakduk i 40min. Knåda degen och gör antingen vanliga lussekatter eller kavla ut den och bre på en blandning av 50g smör, 50g grovriven mandelmassa och 1tsk vaniljsocker och rulla ihop till en rulle och gör ”vanliga” bullar. Låt bullarna jäsa i 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i 250grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min Blanda sen i 1/2 burk kesella, 1/2dl ljus sirap, en nypa salt samt 1/2dl socker, 2pkt saffran för mycket smak och slutligen nästan ett helt paket(500g) av sempers finmix. 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i. 10 minuter Sen fika och njut
(Glutenfria) Mintchokladbiskvier

(Glutenfria) Mintchokladbiskvier

Doppa chokladbiskvierna snabbt i chokladen och låt rinna av på bakplåtspapper. krämen på bottnarna och forma till små toppar
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Då tar du fram den dagen innan du ska baka, "matar den" med den mängd mjöloch vatten som du vet att du kommer att ta av den
Glutenfri saftig tårtbotten

Glutenfri saftig tårtbotten

Glutenfritt. Blanda den finmalda mandeln + potatismjöl, bakpulveroch salt och rör ner i smeten. Mal mandeln i omgångar med någon tsk potatismjöl per omgång, detta för att mandeln inte ska kladda fast
Glutenfria kokosrutor med citronglasyr

Glutenfria kokosrutor med citronglasyr

Smöret ska vara gyllene och dofta nötigt så att det ger karaktär till kakan. Vispa äggvitan med en elvisp och tillsätt sockret i omgångar tills du har en glansig maräng
Glutenfri mjölmix

Glutenfri mjölmix

Förvara torrt och svalt. 7 dl rismjöl. 5 dl bovetemjöl. 2 dl majsmjöl. 2 dl potatismjöl. Blanda alla ingredienser