Bröa med glutenfritt ströbröd, mandelmjöl eller kokosflingor. Vispa lite till med elvispen så allt blandas, och sikta sedan ned rismjöl blandat med bakpulver
Foto ur boken BakaGlutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Vi fotade kanelbullar, glutenfri ochmjölkfri jordgubbstårta, glutenfria småkakor, saftig glutenfri sockerkaka, glutenfria kärleksmums och en massa härliga stämningsbilder
Sen fika och njut. Smält 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min. Blanda sen i 1/2 burk kesella, 1/2dl ljus sirap, en nypa salt samt 1/2dl socker, 2pkt saffran för mycket smak och slutligen nästan ett helt paket(500g) av sempers finmix. Låt den jäsa under bakduk i 40min. Knåda degen och gör antingen vanliga lussekatter eller kavla ut den och bre på en blandning av 50g smör, 50g grovriven mandelmassa och 1tsk vaniljsocker och rulla ihop till en rulle och gör ”vanliga” bullar. Låt bullarna jäsa i 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i 250grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min Blanda sen i 1/2 burk kesella, 1/2dl ljus sirap, en nypa salt samt 1/2dl socker, 2pkt saffran för mycket smak och slutligen nästan ett helt paket(500g) av sempers finmix. 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i. 10 minuter Sen fika och njut
Glutenfritt. Blanda den finmalda mandeln + potatismjöl, bakpulveroch salt och rör ner i smeten. Mal mandeln i omgångar med någon tsk potatismjöl per omgång, detta för att mandeln inte ska kladda fast
Smöret ska vara gyllene och dofta nötigt så att det ger karaktär till kakan. Vispa äggvitan med en elvisp och tillsätt sockret i omgångar tills du har en glansig maräng