Glutenfria kokosrutor med citronglasyr
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1270 g ekologiskt rörsocker (3 dl), strö
  • 1200 g mandelmjöl (5 dl)
  • 180 g kokos (2 dl)
  • 110 g bakpulver
 (2 tsk)
  • 13 g vaniljsocker (0.5 tsk)
  • 17 g salt
 (1 tsk)
  • 1340 g äggvitor (10 st)
  • 11 citron, zest
  • 1230 g smör, osaltat och rumstempererat
  • 1360 g ekologiskt florsocker
 (6 dl)
  • 130 g vaniljsocker (0.5 dl)
  • 12 citroner, 6 msk juice och zest (viktigt att det är från en ekologisk citron!)
  • 1300 g kokos
  • 1 Kaka200 g smör 270 g ekologiskt rörsocker (3 dl), strö 200 g mandelmjöl (5 dl) 80 g kokos (2 dl) 10 g bakpulver
 (2 tsk) 3 g vaniljsocker (0.5 tsk) 7 g salt
 (1 tsk) 340 g äggvitor (10 st) 1 citron, zest
  • 1 Glasyr230 g smör, osaltat och rumstempererat 360 g ekologiskt florsocker
 (6 dl) 30 g vaniljsocker (0.5 dl) 2 citroner, 6 msk juice och zest (viktigt att det är från en ekologisk citron!)
  • 1 Garnering300 g kokosKaka
  • Sätt ugnen på 175 grader och varmluftsfunktion. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ugnsform (ca 20x30cm). 
 Bryn smöret på medelhög värme. Smöret ska vara gyllene och dofta nötigt så att det ger karaktär till kakan. Låt svalna helt. Vispa äggvitan med en elvisp och tillsätt sockret i omgångar tills du har en glansig maräng.
 Blanda resten av de torra ingredienserna och vänd i hälften av marängen. Häll i det avsvalnade smöret och rivet citronskal och sist resten av marängen. Häll i smeten i ugnsformen och grädda i cirka 45 minuter. Ta ut och låt svalna. Till garneringen
  • Rosta kokosen i torr stekpanna tills den är gyllenbrun. Häll ut på en tallrik och låt svalna. Glasyr
  • Vispa samman smör och vaniljsocker. Tillsätt sedan florsockret i omgångar. Avsluta med citronjuice och zest. Avslutning
  • Skär upp kakan i rutor (4x6 cm). Stryk glasyr på tre sidor och doppa i kokosen. Ändra sen grepp och gör likadant med resten av rutan tills den är helt täckt med glasyr och kokos. Lägg rutan åt sidan och låt glasyren stelna. Repetera tills alla rutorna är täckta. Rutorna går utmärkt att frysa!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.